Tasarım Odaklı Yenilik Yarışması

Tobb'dan Odamıza gelen yazıda; Adana ve Mersin illerinde UNDP ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortaklığında, Adana Sanayi Odası, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası ve Mersin Tarsus OSB işbirliği, AB finansmanı ile yürütülen ‘Adana ve Mersin Yenilik Merkezleri

Projesi’ kapsamında gerçekleştirilecek olan Tasarım Odaklı Yenilik Yarışması’nın başvuruları başlamıştır.

Bu yarışma ile; Çukurova Bölgesinin önemli üretim alanlarından olan Gıda-Tarım-Ambalaj-Lojistik Değer zincirine odaklanılan son tüketiciye ve ihracata yönelik gıda paketlemesinde yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler bulunması amaçlanmıştır.

Çözüm aranan alanlar:

• Geri dönüştürülebilir materyallerden paketleme çözümleri
  • Tekrar kullanılabilir veya ileri dönüşüm paketleme çözümleri
  • Katma değerli İşlevsel Paketleme ve Taşımaya yönelik ürünler (kolay açılabilen, tekrar kapanabilen, aç-ye, kişiselleştirilebilen ambalaj çözümleri vb.)
  • Akıllı ambalajlama çözümleri
  • Rafa hazır paketleme çözümleri
  • Raf ömrünü uzatan ve soğuk zincir taşımada bozulmaları veya kalite kaybını azaltan paketleme çözümler
  • Düşük maliyetli paketleme çözümleri
  • Yenilebilir ambalajlar

Yarışma kapsamında başarılı adaylara nakdi ödüller yanında ürün geliştirme ve Adana-Mersin Yenilik Merkezleri altyapılarından ücretsiz faydalanma gibi çeşitli ayni ödüller de verilecek olup yarışmayla ilgili detaylı bilgi www.tasarlacukurova.com internet adresinde yer almaktadır.