Mobile menu

Bosna Hersek Trebinje Serbest Bölgesi

TOBB’dan Odamıza gelen yazıda Ticaret Bakanlığı’nın 13.10.2020 tarihli ve 46473657-724.01.01 sayılı yazısına istinaden; Saraybosna Ticaret Müşavirliğinden alınan bir yazıya atfen, Bosna Hersek’in Republika Srpska entitesinde bulunan Trebinje şehrinin Belediye Başkanı tarafından Saraybosna Büyükelçiliğimize hitaben gönderilen yazıda, Trebinje

Serbest Bölgesinin kuruluş çalışmalarına başlandığından bahisle, anılan serbest bölgede yatırım yapma koşullarının ve sunulan imkanların potansiyel yatırımcılara duyurulması talep edilmektedir.

 

Bahse konu yazıda, serbest bölgede en az 800 m2’lik alanda olmak üzere ticaret ve üretim faaliyetlerine yönelik tesisler inşa edilebileceği; yatırımcılara gereken tüm hizmetlerin bölge içinde sağlanacağı; emek yoğun girişimlere, teknoloji transferine yönelik pozitif etkisi olan yatırımlara ve tarım, turizm, yenilenebilir enerji alanlarında gelişimi desteklemeye öncelik verileceği; ilgilenen yatırımcıların doğrudan Belediye Başkanının ofisinden ( Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. ) veya irtibat kişisi Nataşa Tuçiç’ten ( Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. ) ayrıntılı bilgi temin edebilecekleri belirtilmektedir.

 

Söz konusu yazının örneğine Birliğimiz web sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkânları/Ülke Duyuruları/Bosna Hersek” bölümünden ulaşılabilmektedir.

 

 

 

DİĞER DUYURULAR

       

Web Tasarım DAIO