Afet Farkındalık Eğitimi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 25.12.2020 tarih ve 16997827-770-181637 sayılı yazısı ile Sayın Süleyman SOYLU'nun kamuoyuna ilan ettiği üzere, 2021 yılı "Türkiye Afet Eğitimi Yılı" olarak belirlenmiş olup ulsal düzeyde AFAD Başkanlığının,

yerel düzyede ise Mülki İdare Amirleri koordinesinde, kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içerisinde eğitim seferberliği başlatılmıştır.

2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında TOBB-AFAD arasında Afet Farkındalık Eğitim İşbirliği Protokolü imzalamıştır.

Söz konusu protokoller çerçevesinde; afete dirençli toplum oluşturma misyonu ile bütün vatandaşların, yaşadığımız coğrafyadaki afet riskleri konusunda farkındalık kazanması, kendisinin ve ailesinin görebileceği zararı azaltmak için önlem alması, afet anı ve sonrası için hazırlanması amacıyla (https://konya.afad.gov.tr/afet-farkindalik-egitimi) web sitesindeki Afet Farkındalık Eğitimini online olarak alabilmektedirler.

Bilgilerinize sunarız.