Mobile menu

2022-2023 Dönemi Hedef ve Öncelikli Ülkelerin Belirlenmesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden aldığımız yazıda; Ticaret Bakanlığı Koordinasyonunda çalışmalarına devam eden Pazara Giriş Komitesi bünyesinde, ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin yoğunlaştırılacağı hedef ve öncelikli ülkelerin periyodik olarak

belirlendiği açıklanmıştır.

 

Yazıda, ihracatımız için en önemli potansiyeli taşıyan ülkeler olduğu değerlendirilen "Hedef Ülkeler"in ve pazara giriş faaliyetlerinin yoğunlaştırılmasında hedef ülkelerin hemen ardından gelen "Öncelikli Ülkeler"in belirlendiği bilgisi verilmiştir. Bu kapsamda, ihracat politikası araçları başta olmak üzere pazara giriş enstrümanları ile söz konusu pazarlara odaklanıldığı ve belli destek mekanizmalarında ilgili ülkelerin pazarlarına yönelik artırımlı desteklerden faydalanılmasının mümkün olduğu belirtilmiştir.

 

Yazıda devamla, 2022-2023 dönemi hedef ve öncelikli ülkeler listesinin belirlenmesini teminen çalışmalara başlandığı açıklanarak, bu kapsamda anılan dönem için ilgili ülkeler arasında yer alabilecek olanların Bakanlığa iletilmesi talep edilmiştir.

 

Bu itibarla, Üyelerimizin hedef ve öncelikli ülke önerilerini gerekçeleriyle birlikte  en geç 6 Ağustos 2021 tarihine kadar Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. mail adresine bildirmeleri önemle rica ederiz.

DİĞER DUYURULAR

       

Web Tasarım DAIO