Mobile menu

KGF Yeni Destek Paketlerini Duyurdu

Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından duyurulan ve toplam büyüklüğü 60 Milyar TL olan KGF kefaletli "Yatırım Destek Paketi", "İhracat Destek Paketi" ve "İşletme Harcamaları Destek Paketi" başvuruları 22 Şubat 2022 tarihi itibariyle başlamış olup destek paketlerinde ilişkin bilgiler aşağıda değerli üyelerimizin bilgisine sunulmaktadır.

Yatırım Destek Paketi
Yatırım yapmayı planlayan KOBİ ve KOBİ dışı tüm işletmeler, yatırım ve yatırıma bağlı işletme harcamalarında kullanabileceği Yatırım Destek Paketi'nden 120 aya kadar vade ile yararlanabilecek. Pakette kredi üst limiti KOBİ'ler için 35 Milyon TL'yi bulurken KOBİ Dışı işletmeler ise 100 Milyon TL'ye varan miktarlarda kredi kullanabilecek. Kadın girişimci KOBİ'ler %90, diğer KOBİ'ler %85, KOBİ dışı işletmeler ise %80 oranında kefalet oranlarından faydalanabilecek.
 
 
İhracat Destek Paketi
İhracatçı veya döviz kazandırıcı sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'ler ile ihracat potansiyeli taşıyan KOBİ'lerin yararlanabileceği İhracat Destek Paketi'nde ise işletmeler, azami 6 ay ödemesiz dönem dahil azami 24 ay vade ile kredi kullanabilecek. Pakette kredi üst limiti işletmenin segment ve cirosuna göre değişmekle birlikte azami 25 Milyon TL olarak belirlendi. Mevcutta ihracatı olan firmalar %90, potansiyel ihracatçı firmalar da %85 oranında kefaletten yararlanabilecek.
 
 
İşletme Harcamaları Destek Paketi
KOBİ ve KOBİ dışı firmaların işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan İşletme Harcamaları Destek Paketi'nden ise KOBİ'ler azami 5 milyon TL, KOBİ Dışı işletmeler ise azami 20 Milyon TL tutarında krediden faydalanabilecek. Ticari kredi kartları ve Debit/Banka kartına bağlı kredili mevduat hesabı üzerinden kullandırılacak kredinin kefalet oranları KOBİ'ler için %80, KOBİ Dışı işletmeler için ise %75 olacak.
 
 
Duyurulan destek paketlerine ilişkin özet bilgiye haberimiz ekinde yer alan görseller arcılığı ile ulaşılabilir. İlgili bağlantılar dışında tüm detaylı bilgiler haber ekinde paketlere özel ayrı ayrı yer alan dokümanlarda mevcuttur.
 
SON BAŞVURU TARİHLERİ:
Yatırım Destek ve İşletme Harcamaları Destek Paketleri için son başvuru tarihi: 31.12.2023
İhracat Destek Paketi için son başvuru tarihi: 31.12.2022
 
 
 
 
 

DİĞER DUYURULAR

       

Web Tasarım DAIO