30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Ilgın Ticaret Odası Başkanı Vehbi ÖZLEN 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ilgın Ticaret Odası Başkanı Vehbi ÖZLEN 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımlamış olduğu mesajında, 30 Ağustos Zaferi, Yüce Türk Milleti’nin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. 30 Ağustos 1922 kazanılan zaferin ilk hareket merkezlerinden birisi de  İlçemiz Ilgın’dır. Mustafa Kemal Paşa Kurtuluş Savaşının hazırlıklarını Ilgın Manevraları ile şehrimizde tamamlamış ve cephede büyük başarı gösteren 15000 kişilik 5.Süvari Kolordusu Ilgın’da 6 ay eğitim yaptıktan sonra 21 Ağustos 1922 gecesi aldığı taarruz emri ile Büyük Taarruza katılmak üzere Afyon’ a hareket etmiştir. 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde Türk Ordusu en büyük zaferlerinden birini 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanmış ve işgalci güçlere büyük bir darbe indirmiştir. dedi.

ÖZLEN mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘’Milletimiz, eşine dünyanın hiçbir yerinde rastlanmayacak bir mücadelenin sonucunda hiçbir ülkenin esaretine girmeyeceğini göstermiştir. 30 Ağustos Zaferi; bir toplumun küllerinden doğmasını sağlamakla kalmamış esaret altındaki birçok ulusa da örnek olmuştur. Bu zafer, ülkemizin geleceği için binlerce şehidimizin birlik beraberlik içinde özgürlük ve bağımsızlık meşalesini sonsuza kadar yakmasıdır.

Bu zaferi kazanan şanlı atalarımızın mirasçıları olarak bağımsız, özgür ve çağdaş bir ülke olabilmek yolunda verilen büyük taarruz zaferimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Aynı bilinçle, ulusal değerlerimizin yol göstericiliğinde huzurlu, mutlu yarınlara hazırlanacağız.

Zaferin yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, son günlerde artan bölücü terörist saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Tüm üyelerimizden isteğimiz ise bu anlamlı günde rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımızla şehrimizi donatmalarıdır.