Mobile menu

Türkiye - Azerbaycan - Gürcistan Gümrük Konularında Üçlü Komite

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden aldığımız 17.04.2024 tarih ve 3963 sayılı yazıda; T.C. Ticaret Bakanlığından TOBB’ye iletilen yazı ilgide belirtilerek, Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan Cumhuriyeti ve Gürcistan Arasında oluşturulan, gümrük konularında işbirliğini öngören Üçlü Komite'nin 3. toplantısının 14-15 Mayıs 2024 tarihlerinde Tiflis'te gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilmiştir.

Yazıda, toplantının esas gündem maddesinin "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ve Gürcistan Hükümeti Arasında Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi Kapsamındaki Gümrük Transit İşlemlerinin Kolaylaştırılmasına Yönelik Ön Veri Değişimine İlişkin Anlaşma"nın yürürlüğe girmesi ve verimli şekilde kullanılması başlıklarının olduğu açıklanmıştır.

Ayrıca, söz konusu toplantıda ele alınmasında fayda görülen hususlar ile bu hususlara dair bilgi notları ve gündem önerilerinin iletilmesi talep edilmiştir.

Bu kapsamda, toplantıda gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlarla ilgili görüşlerinizin 26 Nisan 2024 Cuma günü mesai saati bitimine kadar   Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. @tobb.org.tr adresine iletilmesi hususunu bilginize sunarız.

Saygılarımızla,

DİĞER DUYURULAR

       

Web Tasarım DAIO