Mobile menu

Doğru İlaç Kullanım Projesi Toplantısı

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği tarafından hazırlanan ve Genesis İlaç ve Sağlık ürünleri tarafından desteklenen Doğru İlaç Kullanım Projesi sorumlusu Uzman Eczacı Ebru Cumbul Öğrencilere yönelik bir konferans verdi,

Ilgın ticaret Borsası Toplantı salonunda yapılan Programa Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi ÖZLEN katıldı.

 

Basın BÜLTENİ :

ECZACINA DANIŞ DOĞRU İLAÇ KULLAN

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği tarafından hazırlanan ve Genesis İlaç ve Sağlık ürünleri tarafından desteklenen Doğru İlaç Kullanım Projesi ilk çalışmalarına Konya ve Ankara illerinden start verdi.


Konya Ilgın ilçemizde de proje sorumlusu Uzman Eczacı Ebru Cumbul Öğrencilere yönelik bir konferans verdi, Ilgın ticaret Borsası Toplantı salonunda yapılan Programa Ilgın Belediye Başkan yardımcısı Cemal Ebabil, Kaymakam Vekili Fadime Oğul,Ticaret odası Başkanı Vehbi Özlen, Dr. Vefa Tanır Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Ali Çınar,Milli Eğitim Müdürü Metin Tunçer ve Yardımcısı Halim Yıldız Ilgınlı Eczacılar ve öğrenciler katıldı.

 

Ilgınlı Uzman Eczacı Ebru Cumbul,doğru ilacı ,doğru miktarda ,doğru şekilde kullanmak için eczacınıza danışmanız gerektiği,ilaç ve ilaç dışı ürünleri almak için en uygun yerin eczane olduğunu vurguladı. İlaçların nerelerde saklanacağı, evde yaşanabilecek küçük kazalarda ilk müdahalenin nasıl yapılacağı, kulaktan duyma ilaçların kullanılmaması gerektiği hakkında bilgi verdi, programın ikinci bölümünde öğrencilere kısa bir drama sunan Eğitim Danışmanı Zafer Şarlayan öğrencileri bilgilendirdi.

 

Bilimsel Çalışmalar İlaçların Doğru Kullanılmadığını Gösteriyor

 

Yapılan bilimsel çalışmalarda insanların ilaçlarını eczacı ve hekimin yönergeleri doğrultusunda kullanmadıkları, ilacın tedavi tamamlanmadan bırakıldığı, evlerde kullanılmamış ilaçların biriktirildiği ve ya atıldığı, ilaçları saklama koşullarının doğru olmadığı, saklanan ilaçların daha sonra kullanımlarında hatalar yapıldığı, eczacı veya hekimin dışında kişi ya da kişilerin tavsiyesi ile ilaçların kullanılabildiği, internet vb. gibi kanallardan uygun olmayan ilaçların alınabildiği, evde oluşan kazalarda neler yapabileceklerini bilmedikleri bulgularından yola çıkan Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği halk sağlığını koruma temelinde bir proje oluşturdu.

 

“Danışman Eczacılık” Her Zamankinden Daha Önemli

 

Gelişmelerin eczacılık mesleğinin ve özellikle “Danışman Eczacılık” yaklaşımının önemini artırdığını belirten Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Başkanı Ecz. Armağan Ener; tedavi süreçlerinin uzamasından, ölüme varana kadar sonuçları olabilen bu yanlış ilaç kullanımı yaklaşımlarının düzeltilmesi için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtirken,

 

“Doğru ilaç kullanımında Eczacı Danışmanlığı her zamankinden önemli” dedi. Doğru İlaç Kullanımı Proje Koordinatörü Ecz. Gül Kara projenin Konya, Ankara, Mersin, Muğla, Manisa, İstanbul ve Tekirdağ illerinde uygulanacağını dile getirdi.

 

       

Web Tasarım DAIO