Mobile menu

Burası Türkiye Burada İş Var İstihdam Seferberliği 2019 Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirildi.

Ilgın Ticaret Odası, Ilgın Ticaret Borsası ve Konya İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Burası Türkiye Burada İş var” sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 bilgilendirme toplantısı Odamız toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Konya İşkur İl Müdürü Emrah KELEŞ’ inde bizzat katıldığı İstihdam Seferberliği 2019 teşvikleri hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantısının sunumunu İşkur Uzmanları Ahmet GARİP ve Ramazan YILDIZ gerçekleştirdi.

Bilgilendirme toplantısına Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih KADİROĞLU, Ilgın Belediye Başkanı Mehmet KARAHAN, Ilgın sivil toplum kuruluşları başkanları ve işverenler katıldı.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi ÖZLEN yaptığı açılış konuşmasında “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde hazırlanan “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 programı 25 Şubat 2019 tarihinde iş dünyamız ile paylaşılmıştır.

İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor. Sizlere bunlardan özellikle çok önemli gördüğüm ikisinden bahsedeceğim. Birincisi; nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır.

2.021 TL ücret ve 1.113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3.134 TL’yi devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak ve devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz.

İşe alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 18 aya kadar uzamış olacak. Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki 2.712 TL olarak verilecek. Böyle bir teşviki hayata geçirdiği için hükümetimize çok teşekkür ediyoruz.

İkincisi de; herhangi bir sebeple işinde sıkıntı yaşayan girişimcilerimiz için çok önemli bir destek getirildi. Böylece Devletimiz sıkıntılı günümüzde de yanımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor. Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor. Yani burada devletimiz işverene diyor ki, düzenini bozma, istihdamı koru.

2017’deki istihdam seferberliğinde kamu-özel sektör olarak el ele verdik ve 1,5 milyon ilave istihdam sağladık. Kamu-özel sektör el ele verdi mi yapılmayacak şey yoktur. Dedi.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi ÖZLEN’ in konuşmasının ardından seminer de İŞKUR İl Müdürlüğünün sunumlarının yanı sıra soru cevap şeklinde gerçekleşen bilgilendirmeler de katılımcılar aldıkları bilgilerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi ÖZLEN günün anısına ve verdiği destekler dolayısıyla Konya İşkur İl Müdürü Emrah KELEŞ’ e üzerinde Odamız hizmet binasının resmi olan çini tabak hediye etti. Bilgilendirme Semineri katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

       

Web Tasarım DAIO