Telif Hakları ve Uzlaştırma Komisyonu Hk.

Kültür ve Turizm Bakanlığından Birliğimize iletilen yazıda; eser, icra, yapım ve yayınların kullanılması ve/veya iletilmesi, bu kullanım ve/veya iletimi yapılan mahaller ve kuruluşların sınıflandırılması, iletim ve/veya kullanımlardan kaynaklanan ödemelere ilişkin sözleşmelerin yapılmasında ortaya

çıkan uyuşmazlıkların giderilmesine yönelik uzlaştırma usulü düzenlendiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, meslek birlikleri veya meslek kuruluşları tarafından talep edilmesi ve Bakanlığın uygun görmesi halinde, tarifeleri müzakere etmek üzere Uzlaştırma Komisyonu oluşturulduğu belirtilmektedir.

Birliğimize iletilen tarifeler ekte verilmekte olup, tarifelere ilişkin görüş, öneri veya itirazlarınızın 20.10.2023 tarihine kadar başvuru formlarıyla birlikte odamıza ( Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. ) gönderilmesi gerekmektedir.

EK:
1- UZLASTIRMA KOMISYONU BASVURU FORMU (4 sayfa)
2- MÜYORBİR-Müzik Yorumcuları Meslek Birliği 2024 takvim yılı tarife bildirimi. (1 sayfa)
3- BİROY 2024 Yılı Genel Lisanslama Tarifesi
4- MESLEK BİRLİĞİ TARİFELERİ (4 sayfa)
5- MÜZFED 2024 TARİFE BİLDİRİMİ (2 sayfa)
6- 5846 s. Kanun m. 41 gereğiMeslek Birliği Tarifesi Bildirimi (1 sayfa)
7- MÜ-YAP 2024 TARİFE BİLDİRİMİ
8- TARİFE HK (5 sayfa)
9- 2024 YILI GENEL LİSANSLAMA TARİFELERİ HK (2 sayfa)

EKLER İÇİN TIKLAYINIZ .